1.3/1.6 Béta glükán

 

Az 1.3/1.6 béta glükán egy élesztőgomba falából kivont poliszacharid.

Leghatékonyabbnak tartott forrása az egyszerű élesztő sejtfala, de van béta glükán a gabonakorpában, a tengeri fűfélékben és néhány gombában is.

Az emésztőrendszer nem tudja megemészteni, így bekerül a bélflórába. A bélflóra „jó” baktériumainak kiváló táplálék. Miközben a baktériumok emésztik, a glükán feltapad a bélnyálkahártyára és az emésztés következtében olyan anyagok keletkeznek, amik fokozzák a monocita/makrofág átalakulását a bélbolyhok nyirokcsatornáiban. A makrofágok bekebelezik a glükánt, közben olyan molekulák keletkeznek, amelyek fokozzák a CR3 faktort. A glükánt feldolgozó makrofágok olyan anyagokat választanak ki, amelyek aktiválják és képessé teszik a CR3 receptorral rendelkező fehérvérsejteket az azonos markerekkel megjelölt – pl. tumorsejtek – elpusztítására. Eközben nagyon növekszik az immunaktívitás.

Főbb jellemzői:

– Hatása 72 óra elteltével mérhető.

– Elsősorban az immunrendszer megerősítésére és stimulálására alkalmazzák. Mivel feldolgozásában nagy szerepe van a makrofágoknak, illetve az immunrendszer más sejtjeinek, ezért fogyasztását követően a szervezet védekezőrendszere olyan “lökést” kap, melynek segítségével könnyebben győzhetjük le a betegségeket, illetve hatékonyabban állhatunk ellen a fertőzéseknek.

– Segítségével sikeresen erősíthető meg a krónikus betegek, a tartósan stressznek kitett egyének, a kemo- vagy sugárterápián átesettek immunrendszere is.

– Javíthatja a krónikus bőrbetegségekben (pl. ekcéma, atópiás dermatitisz) szenvedők állapotát.

– A magas koleszterinszintűeknél az élesztőkivonatból előállított béta-glükán csökkentheti a koleszterinszintet azáltal, hogy megakadályozza az ételekben található koleszterin felszívódását.

– Általános lúgosító hatással rendelkezik.

Két kritikus dolog van a béta glükán hatása szempontjából:

– Számít a szemcseméret, mert vízzel érintkezve „fürtösödik”, összeáll, így kisebb lesz a felület, tehát a baktériumok lassabban tudják megemészteni, ezért kisebb lesz az immunválasz.

– A klinikum feljegyzi, hogy nem mindegy a glükánnal bevitt tápanyagok fajtája, mert általában gyengítik annak hatását.

Kapcsolódó termékek

Akció!
Elfogyott
7 315 Ft

60 db növényi kapszula 43,2 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!