Hialuronsav

 

A hialuronsav a bőr és a kötőszövet (ízületek, porcok) egyik természetes alkotóeleme. Hidratáló anyag, különleges képessége, hogy képes saját súlyánál 1000-szer nagyobb mennyiségű vizet magához vonzani és megkötni.

A külső környezeti behatások és az öregedés hatására a hialuronsav tartalékok  drasztikusan lecsökkennek, ennek nem kívánt következményei lehetnek a ráncosodás és a porckopás.

Biztosítja ízületeink, bőrünk víztartalmát. Ízületközi folyadékként a porcfelületek védelmét és regenerációját biztosítja, létfontosságú a porckopás megakadályozásában. Elősegíti a porcszövet szintézisét, fokozza az ízületközi (szinoviális) folyadékot, ezáltal támogatja az ízületek épségét és mozgékonyságát.

A bőrszövet rétegeiben a hialuronsav pótolja annak lecsökkent folyadéktartalmát, biztosítja teltségét, puhaságát, erősíti a kollagént, és véd a ráncok kialakulása ellen.

A hialuronsav megóvja az ízületek szerkezetét.

A kutatások szerint a hialuronsav igen hasznos az ízületi gyulladás kiegészítő kezelésében, mivel beavatkozik a fájdalom kiváltásáért felelős mechanizmusba, csökkenti azon enzimek (pl. metalloproteináz) termelődésének mértékét, melyek felelősek a porcszövet károsodásaiért.

Ezen tulajdonságok alapján kedvező hatást mutat ízületi gyulladás esetén.

A hialuronsav felelős a haj, a szem, az ajak és a fogíny víztartalmáért és egészségéért is.

A hialuronsav jelentős szinergiát mutat a huminsavval, így fokozottabban kedvező hatása van az ízületek egészségének megőrzésében.

Kapcsolódó termékek

Akció!
10 312 Ft

60 db kapszula 29,4 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!