Huminsavak, fulvosavak

A humuszanyagok a Földi élet biológiai-kémiai-geológiai bomlástermékei. A mezőgazdasági és gyógyászati gyakorlatban a humuszhordozóknak tulajdonított pozitív hatások hordozói a huminsavak, melyek kémiai értelemben jól definiálható vegyületcsoportot képeznek, és a szerves anyag bomlásának közbenső termékei. A huminsavak képződésének kiindulási anyagai az elhalt fás növényi részek, melyek kémiai-biológiai oxidációs-redukciós folyamatok során keletkeznek.

A természetes eredetű huminsav az ásványi anyagok, az aminosavak és a mikroelemek teljes spektrumát tartalmazza, mindezeket felvehető, biológiailag jól hasznosítható formában. Ebből adódóan az emberi szervezet számára is fontos mikroelemek jobban felszívódnak és hasznosulnak, mint a szervetlen formában levők.
A szervezetbe jutó huminsav egy része tehát felszívódik a szervezetben, ennek következtében vírusölő, energiatermelő katalizátor, immunrendszert erősítő és méregtelenítő hatást fejt ki.

Más része ugyanakkor a bélrendszerben marad, ahol a huminsavak képesek megszüntetni a hasmenést és egyéb emésztési rendellenességeket. A jótékony huminsav vékony gél réteget képez a bél nyálkahártyáján, amely véd a fertőzések és a méreganyagok hatásaitól. A bélbolyhok, illetve a hámréteg sérülése vagy gyulladása esetén támogatja a gyors gyógyulást. A gél rétegnek köszönhetően csökken a kóros impulzusok hatása a bélben található perifériás idegekre, ezáltal enyhül a fájdalom és helyreáll a normális bélmozgás.

A huminsav egy másik fontos tulajdonsággal is rendelkezik: alkalmazásával a szervezetből szelektíven csak a méreganyagok és a felesleges ásványi anyagok távoznak. Megfelelő adagban alkalmazva nem befolyásolja a tápanyagok belső egyensúlyát.

A huminsavak gátolják a patogén baktériumok növekedését a tápcsatornában, serkentik a bélflóra működését és szabályozzák annak egyensúlyát, továbbá hasznosítható állapotban tartanak egyes tápanyagokat, miközben megkötik és kiürítik a környezetből bekerült és felhalmozódott méreganyagokat, különösen a nehézfémeket pl: higany, ólom.

A huminsav gyógyászati hatásai évezredek óta ismertek. Régóta alkalmazzák, mint természetes vírusölő hatóanyagot és alternatív antibiotikumot.

A természetes tőzegből kinyert magyar huminsav világviszonylatban is kiváló minőségű és tisztaságú.

Összefoglalva:
– segítheti a méregtelenítő folyamatokat
– fokozhatja a szervezet védekezőképességét
– pótolja a szervezetből hiányzó ásványi anyagokat, nyomelemeket
– kedvezően befolyásolja az anyagcserét
– növelheti az inzulinérzékenységet
– lerövidítheti a lábadozás idejét
– segíthet az állóképesség növelésében
– javíthatja a szellemi teljesítőképességet
– általános lúgosító hatással rendelkezik

Kapcsolódó termékek

Akció!
Elfogyott
7 315 Ft

60 db növényi kapszula 43,2 g

Akció!
10 312 Ft

60 db kapszula 29,4 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!