L-aszkorbinsav, C-vitamin

 

 

Az L-aszkorbinsav, vagy közismert nevén C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozó cukorszármazék. Az emberi szervezet nem tudja szintetizálni saját vitaminszükségletét, ezért élelmiszer-forrásokból kell bevinni azt.

 A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak

Legfőbb természetes forrásai: bogyós termések (pl.:csipkebogyó), citrusfélék, a zöld és leveles főzeléknövények, a paradicsom, a paprika.

Különböző vizsgálatok szerint viszont a napjainkban megvásárolható zöldségekben és gyümölcsökben egyre kevesebb C-vitamin található, ezért tanácsos a pótlása étrend-kiegészítők által.

Erős antioxidáns, sejtregeneráló hatása ismert. Segíti az immunrendszer megfelelő működését.

A C-vitamin hozzájárul a kötőszövet, a bőr és az erek rugalmasságához, a kollagén termelődéséhez, ezen keresztül a bőr rugalmasságának fokozásához. Erősíti az izomrostokat, segíti az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartását.

A C-vitamin elősegíti a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokat, az idegrendszer normál működését. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, részt vesz az E-vitamin redukált formájának regenerálásában, illetve fokozza a vas felszívódását. Közreműködik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

A C-vitamin segíti a sebgyógyulást, felgyorsítja a sérült, megerőltetett kötőszövet regenerálódását.

A C-vitamin védi az erek és kapillárisok épségét a sérülés ellen.

Széleskörű jótékony hatásait több tudományos vizsgálat is igazolja.

Kapcsolódó termékek

Akció!
10 312 Ft

60 db kapszula 29,4 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!