N-acetil-L-cisztein (NAC)

Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája, ami fontos szerepet tölt be az emberi szervezet egészséges működésében. Magas a kéntartalma, így segít közömbösíteni az anyagcsere-folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket.

Sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre.

A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns. A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutation tartalma. Másképpen fogalmazva, aki aki szeretné a kor előrehaladtával együtt járó csökkenést mérsékelni, annak gondoskodnia kell a glutation szint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével.

A NAC természetes módon a következő ételekben fordul elő: baromfi, zab, búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, kelbimbó, brokkoli.

 

Összefoglalva:

– nagyon erős antioxidáns

– növeli a máj glutation szintjét, ami az emberi test leghatásosabb antioxidánsa és méregtelenítő vegyülete

– képes feloldani a nyákot a tüdőben

– segíthet megelőzni az influenzás tüneteket

– segíthet különböző vírusok replikációjának lassításában

– lassítja az öregedési folyamatokat

Kapcsolódó termékek

Akció!
8 490 Ft

60 db növényi kapszula 39,9 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!