Rezveratrol

A természetben a rezveratrol legnagyobb mértékben a vörös és kék szőlőfajták héjában van jelen, így nagy mennyiségben van pl. a vörös borban, de más növényekben is előfordul, így többek között a mogyoróban, a szederben vagy a japán keserűfűben is megtalálható. Meglepően magasnak tekinthető a kakaó rezveratrol tartalma is.

Újabban az ártéri japán keserűfűből 98%-os standard rezveratrolt vonnak ki.
A rezveratrol egy erős antioxidáns, azaz hatékonyan semlegesíti a sejtekre káros szabad gyököket. Számos egészségvédő hatást tulajdonítanak neki: gyulladásgátló hatású, megakadályozza a vérrögök kialakulását, fokozza az erek egészségi állapotát meghatározó nitrogén-monoxid termelését, csökkenti a koleszterinszintet, sőt daganatellenes hatása is van.

A rezveratrol témájú, nemrégiben tartott nemzetközi konferencia megállapította, hogy ennek a természetes polifenolnak 12 kulcsfontosságú hatása van, amelyek mindegyike jelentős mértékben hozzájárul a szív-, és érrendszeri problémák miatti korai elhalálozás csökkentéséhez.

A korai elhalálozás fő okait enyhítheti a rezveratrol-kiegészítés, ideértve a szívbetegségeket, a különféle daganatos betegségeket, így a rák egyes fajtáit , agyvérzést, az Alzheimer-kórt és a cukorbetegséget.

Összefoglalva:
– jótékonyan hat a szív-érrendszerre
– erős antioxidáns
– fokozhatja a testi és szellemi erőnlétet
– erősíti az immunrendszert
– öregedésgátló hatással rendelkezhet
– daganatellenes hatással rendelkezhet
– lassíthatja az öregedést

Emberekkel kapcsolatos vizsgálatokban több ezer tanulmány támasztja alá a flavonoidok, köztük a rezveratrol pozitív élettani hatásait.

Kapcsolódó termékek

Akció!
8 876 Ft

60 db növényi kapszula 39,9 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!