Tömjénfa kivonat

 

A tömjénfa az ayurvédikus orvoslás évezredek óta nagy becsben tartott gyógynövénye.

A tömjénfát a legértékesebb és legfontosabb gyógynövények között tartják számon a szakemberek.

Fő hatóanyaga a boswellin sav. Ezeket az összetevőket évezredek óta használják gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, ízületi gyulladásra és rosszindulatú folyamatokra gyakorolt hatásuk miatt.

 Jelentősebb jótékony hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Ezt a gyulladáskeltő enzimek blokkolása által, egyszerre több csatornán, egyenletesen fejti ki, de mellékhatások nélkül. Nem irritálja az emésztőrendszer nyálkahártyáit.

A boswellin sav védi a kötőszövetet és az ízületeket.

Mind az osteoarthritis (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) esetében jelentősen gátolja a gyulladásos folyamatokat.

Csökkenti a citokin nevezetű gyulladásos ingerületátvivő molekulák képződését.

Továbbá klinikai kísérletek bizonyítják, hogy gyulladásos bélbetegségekben és autoimmun állapotokban gátolja a lipoxigenáz működését, amely egy enzim a gyulladásos molekulák termelésekor. Ez az enzim ösztönzi a leukotriének termelődését, melyek a gyulladásos folyamatok fő molekulái.

Egyre több bizonyíték mutatkozik azt illetően, hogy a tömjénfa alkotóeleme a boswellin sav igazán hatékony lehet a rákos megbetegedésekkel szemben. A gyulladás szabályozásáért felelős főszereplő, az NF-kappaB tumor sejtekben történő gátlásával a tömjénfa kivonat korai rákos sejthalált és a tumor visszahúzódását okozhatja.

A boswellin sav szinergiát (egymást erősítő hatást) mutat a huminsavval, ezáltal még szignifikánsabban érvényesül a gyulladáscsökkentő hatás.

Kapcsolódó termékek

Akció!
10 312 Ft

60 db kapszula 29,4 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!