Tömjénfa kivonat

A tömjénfát az ayurvédikus orvoslásban évezredek óta nagy becsben tartják. A legértékesebb és legfontosabb gyógynövények között tartják számon a szakemberek.

Fő hatóanyaga a boswellin sav. Ezt az összetevőt évezredek óta használják gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, ízületi gyulladásra és rosszindulatú folyamatokra gyakorolt hatása miatt.

Jelentősebb jótékony hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Ezt a gyulladáskeltő enzimek blokkolása által, egyszerre több csatornán, egyenletesen fejti ki, de mellékhatások nélkül. Mind az osteoarthritis (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) esetében jelentősen gátolja a gyulladásos folyamatokat.

Továbbá klinikai kísérletek bizonyítják, hogy gyulladásos bélbetegségekben és autoimmun állapotokban gátolja a lipoxigenáz működését, amely egy enzim a gyulladásos molekulák termelésekor. Ez az enzim ösztönzi a leukotriének termelődését, melyek a gyulladásos folyamatok fő molekulái.

 

Ezen kívül:

– nem irritálja az emésztőrendszer nyálkahártyáit

– védi a kötőszövetet és az ízületeket

– csökkenti a citokin nevezetű gyulladásos ingerületátvivő molekulák képződését

 

Egyre több bizonyíték mutatkozik azt illetően, hogy a tömjénfa alkotóeleme, a boswellin sav igazán hatékony lehet a rákos megbetegedésekkel szemben. A gyulladás szabályozásáért felelős főszereplő, az NF-kappaB tumor sejtekben történő gátlásával a tömjénfa kivonat korai rákos sejthalált és a tumor visszahúzódását okozhatja.

A boswellin sav szinergiát (egymást erősítő hatást) mutat a huminsavval, ezáltal még szignifikánsabban érvényesül a gyulladáscsökkentő hatás.

Kapcsolódó termékek

10 490 Ft

60 db kapszula 29,4 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!