UC-II® KOLLAGÉN

A kollagén az emberi szervezet egyik fontos természetes összetevője.

Ahogy öregszünk, egyre csökken szervezetünkben a természetes kollagéntermelés. Ez azt jelenti, hogy 50-60 éves korra a termelődés teljesen leáll.

Az ízületi porcok 50-60%-át a II. típusú kollagén teszi ki és bőrünk 75%-a kollagénből épül fel. Sajnos kollagén hiányában elsorvadnak a porcok, az inak, az ínszalagok, a csontok, a bőr, az íny, meglazulhatnak és kieshetnek a fogak. A szervezet fokozatosan leépül.

Különösen igaz ez a porcokra, amelyek szerkezete a serdülőkor után, ha egyszer elpusztul vagy pusztulásnak indul, a szervezet nem tudja természetes úton meggyógyítani, mivel hiányoznak a gyógyuláshoz szükséges sejtes mediátorok.

Sajnálatos módon egészséges szervezetben is kialakulhatnak a porcfelszínt érintő kisméretű léziók és különféle defektusok, melyek eleinte nem okoznak tünetet, azonban idővel ezek jelentős romlásnak indulnak egy visszafordíthatatlan folyamat következtében. Ezen folyamatokon csak költséges injekciókkal (gyakran szteroidokkal), vagy kockázatos műtétekkel lehet javítani, de a problémát alapjaiban ezek sem képesek teljesen megoldani. A krónikus fájdalom, duzzanat, mozgásterjedelem csökkenése pedig továbbra is fennáll az eddig ismert eljárások ellenére is.

A szervezet természetes porcfelszínképző folyamatainak beindítása és a hozzá szükséges alapanyagok biztosítása ezért rendkívül fontos az ilyen típusú károsodások kezelésében.

UC-II® kollagén ezen folyamatok beindításában játszik kulcsfontosságú szerepet. Egyedülálló módon képes előidézni a szervezet fentebb említett porcképzéshez szükséges folyamatait.

A UC-II® kollagén szabadalmaztatott, II. típusú, nyers csirkeporcból nyert kollagén.

Más porckivonatokkal/kollagénekkel szemben a UC-II® kollagén stabilizálva van, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, se megemésztődni, így változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez.

Ezáltal a nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így megállítani a saját porcszöveteink megtámadását, meggátolva az azok elleni antitestek termelését.

 

Kutatások és klinikai tesztek bizonyítják, hogy a UC-II® kollagén:

– felnőtteknél segíti a végtagok flexibilitásának javulását és a gyulladás megszűnését az ízületekben

– hatékonyan és természetes módon visszaépíti a porcokat

– segíti a gyulladást csökkentő enzimek termelését a szervezetben

– sportolóknál is segít megelőzni az ízületi bántalmak kialakulását és védi az ízületfelszíneket

– hatására a szervezet immunválasz kiváltásával eltávolítja, majd egészséges szövettel újraépíti a sérült porcszövetet

– autoimmun eredetű ízületi problémák esetén is hatásos

– stimulálja a csont- és porcalkotó sejteket, hogy a szervezet javítsa a sérült ízületeket

– szerepet játszik a különféle ízületeket érintő defektusok kialakulásának megelőzésében is: a csont- és porcszöveten kívül támogatja az ízületi szalagok regenerációját és természetes védelmét is

– a segítségével létrejövő csont- és porcfelszínek teljesen megegyeznek az eredeti szövettel, ezáltal tartósak, ugyanolyan mértékben terhelhetőek és nem váltanak ki semmilyen negatív immunválaszt

– nem okoz változást a szervezet hormonális folyamataiban

– jótékonyan hat a bőr- és hajproblémákra

Kapcsolódó termékek

Akció!
8 917 Ft

60 db kapszula 29,4 g

PRÓBÁLJA KI CSOMAGBAN IS!